nottebiancamalta.com

Søke forbrukslån

Derfor er det umulig å søke søke SMS lån

Dagen marked tilbyr flere lånalternativ for å få ekstra penger inn på konto og SMS lån var et av dem. Før kunne du sende en SMS og få lån på kort tid, men dette er ikke lenger lovlig i Norge. Det er fortsatt mulig å søke om lån på mobilen, men prosessen foregår på internett og søknaden er mye mer detaljert. I denne artikkelen skal vi forklare mer om SMS lån og hvilke andre alternativ som finnes.

Konsekvensene av gjeldsregisteret

Den samlede usikre gjelden til nordmenn løper over en milliard kroner. For å stanse den økende utviklingen ble gjeldsregisteret innført. NRK skriver i en kommentar hvordan gjeldsregisteret påvirker privat økonomi, både positivt og negativt. Det ble enklere å ha en oversikt over egen økonomi, samtidig som det ble vanskeligere å ta opp ny eller få refinansiert eksisterende gjeld.

  • Bedre oversikt over egen privat økonomi
  • Redusert mulighet til å ta opp usikret gjeld
  • Ikke mulig å utelate gjeld på søknad
  • Vanskeligere å få innvilget boliglån

SMS lån erstattes

Før smarttelefon og internett i lomma var det vanlig å få tilbud om lån som SMS på telefonen. Det var små lån til høy rente og det kunne ta kort tid å få det innvilget. I dag er situasjonen en annen. SMS lån har blitt forbudt i Norge, og det er mer vanlig å søke kontokreditt eller forbrukslån. Det kan også gjøres gjennom mobilen, men er like strengt og følger samme kredittsjekk som lån i banken.

Mobillån

Selv om sms lån er et utgående uttrykk betyr det ikke at det ikke finnes lignende tilbud på markedet. På grunn av den teknologiske utviklingen har SMS blitt erstattet av e-poster og reklamer på sosiale medier. Tilbydere, både seriøse og useriøse, kan sende et tilbud på e-post eller dukke opp som reklame på mobilen, dataen eller TV.

Selv om gjeldsregisteret har gjort det vanskeligere å ta opp eller refinansiere lån har det ikke blitt vanskeligere for tilbydere å reklamere for deres lånemuligheter. På sosiale medier har tilbyderne fått en ny plattform. Med cookies på nettsidene har det blitt enklere å tilpasse hva enhver ser på Facebook, Instagram og Snapchat, for å nevne noen. Så selv om lånetilbud på SMS har blitt ulovlig har ikke lånetilbud på mobilen forsvunnet.

Lånesøkad på nett

I dag er det mulig å bruke internett på mobilen eller dataen til å søke om kreditt og lån. Prosessen er tilnærmet lik på begge plattformer og alle bankene har tilgang på den samme informasjonen gjennom gjeldsregisteret. Det har også blitt enklere å sende søknader til flere banker samtidig. Det dukker stadig opp nye aktører som tilbyr sammenligning av lån på nett. Dette har gjort søknadsprosessen mer oversiktlig, da en operatør kan forhandle for deg.

Det er knyttet en viss risiko med å ta opp usikre lån. Høy rente og ofte kort nedbetalingstid kan sette enhver i knipe hvis du ikke har god kontroll over din private økonomi. Består du kredittsjekken kan du gjerne få innvilget mer lån enn du egentlig behøver. Det er derfor viktig å ha en plan og god oversikt over egen økonomi før du søker om lån.

Husk forsikring

De fleste banker som tilbyr lån tilbyr også betalingsforsikring på lånet. Denne forsikringer vil dekke betalingen av lånet hvis du skulle blitt permittert, arbeidsledig eller langvarig syk. I noen tilfeller kan også forsikringen dekke hele eller deler av gjelden ved uføre eller død. Prisen på forsikringen varierer fra bank til bank. Den er oftest en prosentandel av totalbeløpet. Varigheten på forsikringen er også individuelt fra bank til bank. Noen opererer med 12 måneder og andre opp mot 60.

Andre lånalternativ

Hvis du er i knipe og trenger penger raskt, men ikke får lån gjennom normal bank, finnes det få lønnsomme muligheter. Private lån kan være en mulighet for de som har familie med penger på bok. Med private lån låner du penger fra private personer, som for eksempel venner og familie. Det er ikke pålagt med renter på private låne og de kan betales ned etter egen avtale.

Et annet marked for å låne penger er det svarte markedet, med svarte lån og lånehaier. Dette innebærer en større risiko for en selv og egen helse. Disse lånene har ofte korte frister og høye renter. Det er derfor viktig å kun låne fra seriøse aktører som gjennomfører en grundig – og lovpålagt – sjekk. Dersom søknadene dine blir avslått er det et tegn på at du må rydde opp i egen økonomi først.

Derfor bør du unngå usikre lån

Usikre lån, lån hvor du ikke stiller pant i bolig eller annen gjenstand, har en høyere risiko for utlåner. Disse lånene har derfor en høyere rente enn andre lån. Dette gjør usikre lån til den dyreste formen for lån du kan ha. Inntil nylig kunne det løpe over ett tiår. Med nye reguleringer kan du ikke betale på forbrukslån og kreditt i mer enn fem år. Men du risikerer fortsatt å betale opptil en fjerdedel mer enn det opprinnelige lånet.

Men hvis man ikke har noe annet valg

Det vil være situasjoner hvor du ikke har andre valg enn å ta opp lån. Da er det flere ting som er viktig å tenke på. Ikke takk ja til det første tilbudet, da du ikke får samme tilbud fra alle bankene. Ikke fokuser kun på den månedlige summen, men rentene og totalsummen. Du kan få tilbud med høy rente og lav månedsbetaling, og motsatt. Vær kritisk og sjekk ut flere banker.

Oppsummering

SMS lån er ikke lenger lovlig i Norge, men det finnes alternativ. Kreditt og usikre lån er den mest utbredte metoden for å få ekstra penger å rutte med. Med gjeldsregisteret sjekkes hver lånsøker grundig og kun de som kommer godt ut av en kredittsjekk vil få innvilget lån. Du kan fortsatt søke via mobilen din, men søknader gjøres på nett og ikke via SMS. Det lureste er å sende flere søknader for å få beste mulig tilbud.

Recommended Articles